15 Mart 2020 Pazar

Kadın ve Cinsel Sağlık Sorunları




               Dünya üzerinde birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de cinsel sağlık her geçen gün daha fazla ciddiye alınmaya, önemsenmeye ve sorunların çözümü üzerinde araştırma odaklı adımlar atılmaya başladı. Özellikle bayanların cinsel sağlık sorunları üzerinde yaşanan gelişmeler hanımların cinsel hayat içerisinde çok daha sağlıklı olmasını ve cinselliği doğru şekilde yaşamalarını sağlarken bu durum kadın hastalıklarının da büyük ölçüde gerilemesine yardımcı oluyor. Bayanların cinsel hayat içerisinde birbirinden farklı birçok olumsuz durumla karşılaşması söz konusu ancak bu sorunların başında fiziksel ve duygusal birçok etkisi olan dört sorun büyük ölçüde dikkat çekiyor.

                Orgazm Zorluğu


                Dünya genelinde yapılan araştırmaların çoğu gösteriyor ki bayanların çoğu ilişki sırasında orgazm yaşayamıyor. Uzun yıllar aktif olarak cinsel hayat içerisinde yer alan bayanların bile yalnızca birkaç sefer orgazm yaşamış olması bu acı gerçeği gözler önüne seriyor. Bu sorunun en önemli nedenlerinden biri kadınların cinsellik içerisinde kendilerini bırakamaması ve ilişki süresi boyunca orgazm olup olmayacakları hakkında düşünmeleri olarak görülüyor. Sağlıklı cinsellik içerisinde bu sorunun yaşanmasına yer olmayışı benzer problemler yaşayan bayanların mutsuz ilişkiler içerisinde olmasına neden oluyor.

                Psikolojik olan bu sorun ilişkilerde kendisini daha sık gösterse de fizyolojik olan sorunlar orgazm yaşayamama konusunda daha büyük önem taşıyor. Cinsel sağlık sorunlarının arasında belki de ilk sırada yer alan bu sorunların başlıca nedeni uyarılma bozuklukları. İlişki öncesinde yeterli olarak uyarılmayan ya da cinsel birleşmeden önce birleşmeye hazır hale gelemeyen bayanların vajinal kuruluk, uyarılma bozukluğu ya da acılı deneyimlerinden kaynaklanan bu sorun bayanlarda orgazmın önüne geçerek sağlıklı cinsellik yaşamalarına engel oluyor ve bu durum cinsel soğukluk sorunlarına yol açıyor. Orgazm güçlüğü çeken kadınlar için diğer yardımcı ürünler orgazm kremleri klitorisi uyararak daha çabuk ve etkisi güçlü bir orgazm yaşanmasına yardımcı olabiliyor.

                Cinsel Soğukluk


                Bayanların sağlıklı cinsellik yaşayamamasının en önemli nedenlerinden biri de cinsel soğukluk. Genellikle psikolojik sebeplere dayanan bu sorun vajinal kuruluk nedenli acılı ilişkilerden, kötü cinsel deneyimlerden ya da orgazm olamayan bayanların cinsellikten zevk alamayışından ve cinsellik yaşamayı istemeyişinden kaynaklanıyor. Kamagra jel gibi bayan uyaarıcı ürünler sorunun çözümü için oldukça yardımcı olabilmektedir.

                Cinsel sağlık sorunları arasında yer aldığı halde genellikle psikolojik nedenlere dayanan bu cinsel soğukluk sorunlarının nedenlerinin tespit edilmesi sorunun giderile bilirliği açısından büyük önem taşıyor. Özellikle eşlerde sağlıklı cinsellik yaşanamamasının ve sorunların en önemli nedeninden biri olan cinsel soğukluk özellikle çift terapileri, cinsel terapiler ya da destekleyici ürünler ile zaman içerinde giderilmesi mümkün bir sorun. Cinsel soğukluğu gidermek için kamagra gibi bayan azdırıcı ilaçlar kullanımı oldukça etkili çözümler sunabilmektedir.

                Vajinal Kuruluk


                Bayanların sağlıklı cinsellik yaşayamamalarının ve kendilerini cinsel hayat içerisinde mutlu hissedememelerinin en önemli sebeplerinden biri vajinal kuruluk. Cinsel sağlık sorunları arasında önemli yer tutan bu durum bayanların ilişkiye hazır hale gelmesine engel olduğu için cinsellik içerisinde büyük acılara neden oluyor ve bu durum zaman içerisinde cinsel soğuma olarak kendini gösteriyor.

Vajinal kuruluk birçok farklı cinsel sağlık sorunu nedeniyle ortaya çıkabiliyor ancak kayganlaştırıcı ürünler, ilaçlar ya da kremler ile tedavisinde başarılı sonuçlar alınarak cinsellik üzerinde olumsuz etkileri büyük ölçüde iyileştirilebiliyor.

                İsteksizlik


                Cinsel soğukluk sorunu olarak da bilinen isteksizlik özellikle cinsel hayatı içerisinde tatmin olamayan ve cinsellikten keyif alamayan bayanların sıklıkla karşılaştığı bir sorun. Kötü cinsel deneyimler, cinsellikte yaşanan acılar ya da travmatik durumlar sebebiyle bayanların sıklıkla karşılaştığı isteksizlik sorunlarının çözümünde cinsel terapileri büyük önem taşıyor. Bayanların cinselliğe olan küslüğünü cinsel egzersizler ve çiftler arasında yapıla terapi seansları ile azalabildiği gibi aynı zamanda kullanılabilecek cinsellik iyileştirici ürünlerin de bayanların cinselliğe olan ilgi ve heyecanlarını geri kazanmalarına çok büyük yardımları olabiliyor.

Bayan Azdırıcı Orgazm Kremleri


                Kadınların cinsel ilişki sırasında kendilerini tam olarak partnerlerine bırakamaması ve sürekli orgazm kaygısı taşımaları onların orgazm olma ve doyuma ulaşma konusunda yaşadıkları sıkıntıların en başında yer alıyor. Fiziksel anlamda hiçbir sorunu olmadığı halde yıllarca yaşadığı ilişkide cinsel doyum yaşamamış olan bayanların bu sorunu hakkında yapılan araştırmaların altından çıkan sonuç ilişkiden istediklerini ve beklentilerini partnerlerine belli etmemeleri ve ilişki sırasında çekingen olmaları olarak açıklanıyor.

                Orgazm olamayan bayanların kendilerini cinsel ilişkiye bırakabilmelerinin en kolay yollarından biri de cinsel rahatlığı ve cinsellik kalitesini arttıran ürünler. Cinsel doyum yaşamayı bayanlar için çok daha kolay hale getiren ve kaliteli cinsellik yaşamalarının yolunu açan bu ürünler arasında en çok dikkat çeken ürünlerden biri bayan azdırıcı krem ürünleri. Cinsel ilişki öncesinde kayganlaştırıcı olarak da kullanılabilen bu orgazm kremleri bayanların cinselliği daha çok hissetmelerini ve böylelikle birleşmeden daha fazla keyif alarak orgazm olabilmelerini sağlıyor.

                Bayan azdırıcı krem olarak bilinen bu ürünler aynı zamanda bayanlarda ıslanma sorununa bağlı olarak yaşanan acıların da önüne geçilmesini sağlıyor. İdeal ön sevişme ya da sağlıklı uyarılma yaşayamayan bayanların cinsel ilişkiden zevk almak yerine acı çekmesinin orgazm önündeki büyük engellerden biriyken orgazm kremi olarak adlandırılan bu ürünler bayanlara ideal kayganlığı sağladığı için acı çekmelerinin önüne geçiyor ve böylelikle bayanların cinsel ilişkiden keyif almaları çok daha kolay bir hale geliyor.

                Sağlıklı bir cinsel ilişkinin mutlak cinsel doyum ile bitmesi gerektiğini düşünen uzmanlar da bu ürünlerin kullanılmasından yana. Cinsel birliktelik yaşadıkları halde orgazm olamayan bayanlarda bu durumun bir süre sonra psikolojik sorunlara da neden olacağının altını çizen uzmanlar bayan azdırıcı krem sayesinde orgazm olan bayanların cinselliği yeniden tanıdıklarını ve bu durumun sosyal hayat içerisinde de kendini gösterdiği görüşünde.

                Bayan Azdırıcı Kremler Sağlıklı Mı?


                Bayan azdırıcı krem hakkında merak edilen sorulardan biri orgazm kremi olarak da bilinen bu ürünün bayanların cinsel sağlığı üzerinde bir etkisi olup olmadığı. Tamamen bitkisel ürünlerden üretilmiş olan bu ürünlerin bayanların sağlığı üzerinde hiçbir olumsuz etkisi olmadığı uzman görüşünce onaylandı ancak yine de uzmanlar kadın hastalıkları yaşayan bayanların bu kremleri aşırı dozda kullanmaması ya da kullanmadan önce doktor onayı alması gerektiği görüşünden yana.
                Daha önce olumsuz cinsel deneyimler yaşamış, cinsel ilişki sırasında acı çekmiş ve bu sebeple cinsellikle arasına duvar örmüş bayanların da cinsellik ile barışmasını sağlayan bu kremler cinselliğin korkulacak, kaçınılacak ya da katlanılacak olan bir şey olmadığını aksine cinselliğin bireyler için erişilemez bir deneyim olduğunu tekrar hatırlayacaklar.
                Bayanlar için cinselliği zevkli bir hale getiren ve cinsel yaşam içerisindeki rollerinden keyif almalarını sağlayan bayan azdırıcı krem, sorunlu ilişkilerin de kısa süre içerisinde sağlıklı bir cinsellik ile toparlanmaya başlamasını sağlayacaktır. Cinselliğin sağlıklı yaşanamadığı ilişkiler içinde zaman içerisinde kopukluk olduğunu belirten uzmanlar bu yeni deneyim ile partnerlerin birbirlerine daha yakın olacaklarını ve bu durumun duygusal ilişkilerinde de onlara kılavuzluk edeceğini belirtiyor.
                Sağlıklı bir cinsel yaşamın bayanların beden sağlığı üzerinde de büyük bir etkisi olması özellikle orgazm yaşayamayan bayanların sosyal hayatları içerisinde gergin ve sinir olması gibi birçok sorunun önüne geçebilecek olan orgazm kremi ile bireyler kendi bedenlerini ve cinselliği yeniden tanıyarak bütün bu sorunlardan uzaklaşmasını sağlıyor. Bu durum gerek aile içerisinde gerek sosyal hayat içerisinde gerek psikolojik olarak kendilerine olan güvenlerini kazanan bireylerin tüm yaşamları yeniden şekillenecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.