12 Mart 2020 Perşembe

İktidarsızlık Hakkında Her Şey



İktidarsızlık günümüzde erkeklerin yaşadıkları en büyük sorunlarından bir tanesidir. Ülkemizde erkeklik duygusu ve kişiliğinin önemini de göz önüne aldığımızda daha da büyük bir sorun haline gelmektedir. İktidarsızlık penis sertleşmemesi durumudur. İlk ilişkisinde veya hayatında ilk kez bu sorunu yaşayan erkeklerin hemen doktora başvurmaları gerekmemektedir. Bu sorunun ortaya çıkmasının altında yatan sorun %90 psikolojik olmaktadır. İktidarsızlığın devam etmesi halinde ise cinsel ilaçlar denenmeli ve mutlaka bir uzmandan yardım almak gerekmektedir. Ancak bu durumun devam etmesi de yine psikolojik olabilmektedir.

Erkekler de daha çok ilk ilişkilerinde ve gerdek gecelerinde yaşadıkları bu sorun zamanla temelli bir sorun olabilmektedir. Bunun üstesinden gelebilmek oldukça önemlidir. İlk defa yaşan bir bireyin bunun ikincisini ve devamında da bu durumun süreceğini düşünmemelidir. Bu düşünceyle girilen bir sonraki ilişkide de bu sorun yaşanabilir. Bu durum tamamen psikolojik olup üstesinden gelinemeyen durumlarda mutlaka bir uzman doktordan yardım alınmalıdır.

İktidarsızlık Sorunu Yaşayan Birey Ne Yapmalı? 


İktidarsızlık sorunu yaşayan erkek birey uzman bir doktora başvurmalıdır. Ancak bu durum son derece geniş bir vücut bölümüyle alakalı olabileceği için komplike bir durumdur. Bu yüzden bu konuyla alakalı bir uzmandan yardım alacak erkekler öncelikle bir üroloji veya androloji bilimi uzmanından yardım almalıdır. İktidarsızlık sorunu hormonal, fiziksel veya psikolojik nedenlerle ortaya çıkabileceği için üroloji veya androloji uzmanlarının yanı sıra psikiyatri ve damar ve iç hastalıkları uzmanlarının da uzmanlık alanı ile alakalı olabilmektedir. Bu sorun bir uzman yardımıyla çözülmesi için önemli olan hastanın yaşadığı sıkıntıları tüm açıklığıyla doktoruna anlatması gerekmektedir.  Bu durum sorunun çözümüne ulaşabilmek için en önemli ve ilk adımdır. Doktorunuzdan çekinmeyin.

İktidarsızlığa Neden Olan Durumlar


Günümüzden 15-20 yıl önce tıp bu kadar gelişmiş durumda değilken penis sertleşmemesinin tamamı psikolojik bir sorun olarak yorumlanıyordu. Gelişen teknoloji ve tıp ile birlikte penis sertleşmesinin nasıl olduğu tüm ayrıntılarıyla açığa kavuştu Bu olaydan sonra bu duruma neden olabilecek pek çok sebep olduğu ortaya çıktı. Psikolojik nedenler hala bu sorun için baş neden sayılsa da, fizyolojik sorunlar da olabilmektedir. Ayrıca hem fizyolojik hem psikolojik sorunların da bu sorunun oluşmasına neden olduğu ortaya çıkmıştır. Erkek kişiliğinin oldukça önemli bir rol aldığı ülkemizde bu tür sorunları yaşayan erkekler psikolojik olarak büyük bir utanç duygusu içine bürünmektedirler. Bu durum çoğu zaman fizyolojik iktidarsızlık sorunundan sonra ortaya çıkmakta ve psikolojik sorunlar fizyolojik sorunun önüne geçmektedir. Ülkemizde çoğu erkek iktidarsızlık sorununu psikolojik nedenlerden dolayı yaşamaktadır. 
    
Penis sertleşmesi durumu çeşitli olaylar ile beynin uyarılması ve vücutta bulunan çeşitli sinir sisteminin yardımıyla salgılar salgılaması sonucu oluşur. Bu salgılar sonucu penis de bulunan damarlar kan ile dolar ve penis sertleşir. Bu durumun olmamasına pek çok sorun neden olabilir;
İktidarsızlığa neden olan durumlardan bir tanesi de damar sertliğidir. Çünkü damar sertliği nedeni ile penise kan dolmaz ve ilişkiye girebilmek için penis yeterli sertliğe ulaşamaz. Buda iktidarsızlık ile sonuçlanabilir.

Penis sertleşmesinden rol alan sinir sisteminin herhangi bir kaza veya bir olay sonucu zarar görmesi durumunda da bu sonuç ortaya çıkabilir. Uzun yıllar ve sürekli olarak alkol, sigara gibi bağımlılık yapan maddeler kullanan erkeklerde zamanla ortaya çıkan damar tıkanıklıkları da iktidarsızlık sonucunu doğurmaktadır. Şeker hastalığı, Alzheimer gibi çeşitli nörolojik rahatsızlıklardan iktidarsızlık nedenleri arasında gösterilmektedir. En önemlisi de by-pass ameliyatları sonucu son yıllarda oldukça fazla sayıda iktidarsızlık sorunları görülmektedir. Bunun nedeni ameliyat sırasında hasar gören sinir dokuları ve ameliyat sonrası kullanılan ilaçlardır.

İktidarsızlık Tedavi İlaçları



                Beylerin kendilerine duydukları güvenlerini ve saygılarını kaybetmelerine neden olan sorunların başında gelen cinsel sorunlar özellikle son yıllarda büyük bir artış gösterdi. Birçok beyin hayatının bir bölümünde yaşadıkları ve genellikler ileri yaş sorunu olarak bilindiği halde her yaştan erkeğin yaşayabileceği ereksiyon sorunları son zamanlarda büyük ölçüde iyileştirilebilir bir hal aldı.

                Beylerin erkeklik kompleksine girmesinin en büyük nedenlerinden ola ve kimseyle paylaşmak istemedikleri bu iktidarsızlık sorunu özellikle evlilik ve uzun süreli ilişkilerde çiftlerin birbirinden ve cinsellikten soğumaları başta olmak üzere birçok soruna neden olabiliyor ve zaman içerisinde birbirini seven insanların birbirlerinden uzaklaşması gibi bir tehlike doğuruyor.

                İktidarsızlığın Nedenleri Nelerdir


                İktidarsızlık hem dünyada hem de bizim ülkemizde her yaştan birçok erkeğin sorunu ve nedeni hakkında birbirinden farklı birçok teori var. Genellikle psikolojik sorunlara bağlanan sertleşme problemleri beylerin özellikle kendisini sıkan sorunlar yaşadıkları dönemde kendini gösteriyor ancak sorun tedavi edilmediği ve nedeni araştırılmadığı sürece ereksiyon sorunları kalıcı bir hal alabiliyor.

                Beylerin sertleşme hakkında yaşadıkları sorunları kabullenmek istememeleri ve bu durumun kendiliğinden geçmelerini beklemeleri iktidarsızlık tedavilerinin önünde duran en büyük sorun. Ereksiyon sorunları yaşayan beylerin yaşlarının ne olduğu fark etmeksizin bu problemin nedenlerini araştırmaları büyük önem taşıyor çünkü iktidarsızlık çok nadir bir şekilde kendiliğinden geçse de genellikle altında yatan başka bir soruna işaret ediyor ve geçmesi beklenen sertleşme sorunu giderek daha rahatsız edici ve kalıcı bir hal alabiliyor.

                İktidarsızlığın Tedavisi Var Mı?


                Birçok erkeğin korkulu rüyası olan ve bir kez başa geldiğinde geri dönüşü olmayacak korkusu ile beylerin hayatını kabusa çeviren iktidarsızlık doğru yolu izleyerek tedavi edilebilir ancak tüm uzmanların bu konu hakkındaki en önemli görüşü sorunun çözümün temel yolunun önce sorunu kabullenmek olduğu yönünde.

                Ereksiyon sorunları günümüzde hem psikolojik destek hem de ereksiyon sağlayıcı ilaçlar ile kolaylıkla tedavi edilebiliyor. Bitkisel ürünlerden üretilen ilaçlardan terapilere kadar birçok çözümü olan iktidarsızlık aile yaşamı içerisinde büyük sorunlara neden olabileceği için kesinlikle önemsenmelidir. Devamlı hale geldiğinde çiftlerin birbirlerinden uzaklaşmasına ve iletişimlerini kaybetmelerine neden olan bu sorun aynı zamanda beylerin sosyal hayat içerisinde de özgüvensiz ve agresif olmasına neden olabileceği için asla küçümsenmemesi gereken bir konudur.

                İktidarsızlık Yaş ile İlgili Midir?


                Sertleşme sorunları genellikle ileri yaş beylerinin yaşadığı bir problem olarak bilinir ancak günümüzde her yaş ve kesimden birçok beyin bu sorunları yaşadığını belirten uzmanlar özellikle cinsel yaşamının başlangıcında olan beylerin bu konunun üzerinde dikkatle durması gerektiğini savunuyorlar. 

                Gençlik yıllarından itibaren yaşanabilecek olan ereksiyon kayıpları özellikle üzerinde durulmadığı ve çözümü aranmadığı takdirde kalıcı bir hal alabiliyor ve bu durum bireylerin tüm hayatını olumsuz şekilde etkileyebiliyor.

                İktidarsızlık İçin Kullanılan İlaçlar Tehlikeli Midir?


                Erkeklerin en çok merak ettikleri konulardan biri de iktidarsızlık tedavisinde kullanılan ilaçların sağlık sorunlarına neden olup olmadığı. Adı kalp krizleriyle anılan ilaçlar sebebiyle ilaç kullanmaktan kaçınan beylerin bilmesi gereken en önemli şey sertleşme sorunları için kullanılacak bitkisel sertleştirici haplar gibi ürünlerin hiçbir şekilde sağlığa zarar vermeyeceğidir.

                Gerekli dozlarda kullanıldığında sağlık açısından hiçbir problem teşkil etmeyen bu ilaçları temin etmek de eskisine göre çok daha kolay. İleri yaşlarında olan beylerin her ihtimale karşı dikkatli kullanması gereken bu ürünler kısa zaman içerisinde yaşanan tüm sorunları ortadan kaldıracak hatta cinsel performans üzerinde kolaylıkla fark edilebilecek bir iyileşme yaşanmasını sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.